„A bevándorláspárti erők legalizálni szeretnék a migrációt”

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy véli, az európai embereket foglalkoztató legnagyobb kérdés a migráció, ezért az európai parlamenti választáson Európa fontos döntést fog hozni.

Bakondi György az M1 pénteki műsorában azt mondta, a bevándorláspárti erők legalizálni szeretnék a migrációt a migránsvízummal, a névtelen bankkártyákkal és az állandó migrációs útvonalak nyitásával.

A május 26-i választáson az európai polgárok arról dönthetnek, hogy ezt az „elhibázott” migrációs politikát szeretnék folytatni vagy változtatni akarnak rajta. A téves döntés visszafordíthatatlan változásokat hozhat Európa jövőjében – emelte ki.

Hozzátette, Kelet-Európában az a kérdés, hogy megvédhetőek-e az országok, Nyugat-Európában viszont az, hogyan lehet együtt élni a migrációval, ott ugyanis a lakosság 10-20 százaléka muszlim.

Európa biztonságát veszélyeztetik a volt Iszlám Állam területéről hazatérni akaró, a harcokban részt vevő nyugat-európai állampolgárok is.

Koszovó és Bosznia már megnyitotta előttük a határt, más országok még nem hoztak döntést – ismertette.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, az európai lakosoknak szimpatikus Orbán Viktor miniszterelnök politikája, és ebbe az irányba képzelik el a jövőt.

Kitért arra is, hogy a migráció folytatódik; Görögországban, Macedóniában és Boszniában is nőtt az érkező bevándorlók száma.

A Fodadó Óra c. műsorban is nyilatkozott a migráns helyzetről