A beültethető “agyi chipek” hamarosan szuperintelligenssé tehetik az embereket

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az elképzelés, amelyet hosszú ideig csak sci-finek tartottunk, hamarosan valóra válhat az elkövetkező öt évben. Hogy mi ez az ötlet? A terv az, hogy fokozzák az emberi agy teljesítményét egy olyan technológiai frissítéssel, amely “szuperintelligenciát” biztosít azoknak, akik megengedhetik maguknak.

Az “agyi chip” azonban sokak szerint nagymértékben növeli majd a szakadékot azok között, akiket jelenleg az elitnek tartunk és az emberiség többi 99 százaléka között.

Dr. Moran Cerf, az Northwestern Egyetem idegtudósa és üzleti professzora a Szilícium-völgy legnevesebb szakemberei mellett dolgozik – akik jelenleg névtelenek kívánnak maradni – az agyba implantálható “okos” chipek megvalósításán.

A CBS televíziónak Cerf elmagyarázta, hogy az “agyi chip” nagyrészt elméleti fázisban van, “amely képes lesz arra, hogy csatlakozzon az internethez és például belépjen a Wikipédiába, és amikor az ember egy adott dologra gondol, a chip megadja a választ.” (1)

Cerf úgy véli továbbá, hogy a fokozott intelligenciájúaknak (az agyi chipnek köszönhetően) az IQ-ja akár 200 is lehet – körülbelül kétszerese az átlagos IQ-nak, és 35%-kal több, mint egy zseniális szintű 140-es IQ pontszám.

Pénzt kereshetnek csupán azzal, hogy a megfelelő befektetésekre gondolnak; így egyre gazdagabbak, egészségesebbek lesznek, és hosszabb ideig fognak élni,” – magyarázta Cerf.

Cerf azonban tisztában van a koncepció kockázataival. A technológiai szempontból felerősödő és nagymértékben alkalmasabb gondolatok megteremtése veszélyeztetheti a már éles társadalmi egyenlőtlenségeket, amelyek a nemek, a fajok és az etnikai hovatartozás és a társadalmi osztályok mentén hatnak.

Nemrég egy 27 idegtudósból álló csoport aggodalmát fejezte ki az ilyen jellegű új technológiák zavaró potenciáljával kapcsolatban a Nature tudományos folyóiratban.

A technológia súlyosbíthatja a társadalmi egyenlőtlenségeket, és új lehetőségeket kínálhat a vállalatoknak, a hackereknek, a kormányoknak vagy bárki másnak, hogy kihasználják és manipulálják az embereket. És ez alapvetően megváltoztathat néhány alapvető emberi jellemzőt: a privát mentális életet, az egyéniséget és az egyének, mint a testükhöz kapcsolódó entitások megértését.” (2)

Miközben mintegy 40000 embernek van valamilyen agyi chipje, ezek elsősorban orvosi célokat szolgálnak, és csak erre a célra engedélyezettek.

De mi fog történni velünk, ha azok, akik ezt megengedhetik maguknak – beleértve azokat is, akik valóban tudatlanok és / vagy rosszindulatúak – jelentősen megnövelhetik a mentális kapacitásukat?

(1) – https://chicago.cbslocal.com/2019/03/04/northw
(2) – https://www.nature.com/news/four-ethical-priori

Forrás:Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel