A Berkeley tanára szerint a diákok túl jóra értékelik a fehér férfi oktatókat

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Columbia egyetemen még korábban komolyan felmerült az ötlet, hogy a diákok önmagukat osztályozzák az inkluzív értékelés jegyében.

Az ötlet szerint úgy lehetne biztosra menni a csalások elleni küzdelemben, hogy a diákoknak alá kellene írniuk egy nyilatkozatot arról, hogy őszintén és becsületesen értékelik saját magukat.

Nem mindenki támogatja ugyanakkor az efféle ötleteket: a Berkeley egy professzora elfogultnak tartja a diákokat, amiért átlagosan jobbra értékelik a fehér férfi tanáraik munkáját a többi oktatónál.

A Berkeley egy professzora szerint azonban a hallgatók még a tanáraikat sem tudják jól értékelni, ezért megszüntetné a gyakorlatot: kiderült ugyanis, hogy a fehér férfi professzorok átlagosan magasabb pontszámokat kaptak a diákoktól. A diákok egyértelműen elfogultak és tévednek – vélekedett erről az oktató Brian DeLay év végi Twitter-bejegyzésében.

Felmerül azonban a kérdés, hogy akkor nem lesznek-e elfogultak a diákok, amikor az „inkluzív értékelés” jegyében saját teljesítményüket kell értékelniük – veti fel a Mish Talk gazdasági blog a legújabb oktatáspolitikai trendekkel kapcsolatban.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel