A befejezetlen obeliszk alaposan feladja a leckét az emberiség számára

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A tudósok állítják, nincs olyan gép, ami megmozdítaná Nincs magyarázat rá. Nem is szabadna léteznie…

A valaha épített legmagasabb obeliszk lehetett volna a félbehagyottan álló, repedezett építmény, amelyet az egyiptomi Asszuán kőbányáinak északi részén találtak.

Ha elkészül, 42 méter magas lett volna, a súlya pedig közel 1200 tonna lenne.

Jelenleg sincs olyan gép, illetve daru, amellyel egyszerűen oda lehetne állni a helyszínre, majd felállítani az obeliszket, egy ilyen eszköz létrehozásához speciális tervekre, illetve komoly anyagi forrásra lenne szükség.

Egyes elméletek szerint építésére Hatsepszut fáraónő adott utasítást és végül azért hagyták félbe, mert felületén repedések keletkeztek.

2005-ben egy szintén befejezetlen obeliszk alapot is találtak a lelőhelyen.

És ez még nem minden.

Rengeteg különféle bizarr elmélet kering arról, hogy mi is lehetett pontosan. Egyes vélekedések szerint sokkal régebbi lehet, mint eddig bármi a Földön.

Az asszuáni kőfejtőben hagyott, hatalmas gránittömb jelenleg a világ legnagyobb ismert obeliszkje az ókorból, amelyet a feltételezések szerint a női fáraó, Hatshepsut megbízásából kezdtek el kifaragni – ez annyit tesz, hogy a kődarab akár több mint háromezer éves is lehet.

A munkálatok során azonban repedések jelentek meg a grániton, vélhetően ezért maradt befejezetlen az obeliszk, így is kérdéses azonban, hogyan tudták volna elszállítani, illetve felállítani a kőtömböt, amely 42 méteres magasságával, valamint csaknem 1200 tonnás súlyával nagyobb lett volna bármelyik ismert, már felállított egyiptomi obeliszknél.

Pontosan azt sem lehet tudni, hová helyezték volna az elkészült monolitot, feltételezések azonban léteznek azzal kapcsolatban, milyen módszerekkel kísérelték volna meg a kivitelezést.

Kutatók, illetve korábbi obeliszkfelállítási kísérletek szerint – amelyek jellemzően kevésbé súlyos darabokra koncentráltak – fasínek, szán, úsztatás, illetve homokkal teli üregek révén, lassan és számos ember erejét megkívánva elviekben kivitelezhető egy kisebb obeliszk egyben való szállítása és felállítása, a befejezetlen kőtömb esetében azonban számos kétség felvetődik.

Mindezek miatt – vagyis a nagyobb obeliszkek felállításához szükséges technológiai tudás okán – nem véletlen, hogy a piramisokhoz hasonlóan előbbiek kapcsán is ősi idegenek, illetve földöntúli vagy letűnt civilizációk tudásáról beszélnek az összeesküvés-elméletek hívei, amivel párhuzamba állítható az is, hogy az obeliszkek is a napkultusz szimbólumainak számítottak az ókori Egyiptomban.

Csúcsaikon először csillant meg a reggeli napfény, és sokan úgy tartják, egykor azt gondolták, segítségükkel könnyebben el lehet érni az eget, illetve isteneiket.

Szerintetek mi történhetett az ősi múltban?

Az emberiség egykor tényleg rendelkezett egy olyan technológiával, aminek aztán nyoma veszett, vagy elfelejtődött?

Egy másik lehetséges teória arról mesél, hogy az obeliszket valójában az előző emberiség építette, és kora még régebbi lehet, mint amit eddig meghatároztak.

Az ősi emberiség aztán váratlanul eltűnt a Föld színérők, így az általa birtokolt technológia is, és a fajunk másik része visszasüllyedt egy korábbi fejlődési szintre.

Akármi is az igazság, ezek a leletek, hatalmas megalitek, obeliszkek rejthetik a kulcsot az igazság ösvényéhez vezető ajtóhoz…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel