A BBC-nek nagyon fáj Orbán Viktor családpolitikája, szerintük az anyaság egy stigma


Amikor túlnépesedik Afrika, Magyarország csak ne bátorítsa a gyermekvállalást, mert például Nagy-Britannia is megoldotta másképp a problémát. A Mandiner szúrta ki, hogy ez egy oxfordi professzor asszony megfejtése a magyar kormány családpolitikai bejelentéseiről.

A BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában prominens helyen öt percet szentelt Orbán Viktor családpolitikai bejelentéseinek. Megszólaltatták Sarah Harper professzort, az Oxford Institute of Population Ageing vezetőjét.

Harpernek elég furcsa szempontjai voltak: elmondta, hogy elhibázottnak tartja a születésszám-növelő intézkedéseket akkor, amikor a szub-szaharai régióban még mindig növekszik a túlnépesedés, és Nagy-Britannia meg tudja oldani a születésszám problémáit ilyen intézkedések nélkül, azáltal, hogy a bevándorló családok gyermekszáma lényegesen magasabb. Hogy ehhez mi köze Magyarországnak, az nem derült ki.

– írja a Mandiner. 

Harper szerint “ezen túl  egy elöregedő társadalom mint a magyar, csak plusz terheket vesz magára a sok gyerekkel, mert húsz évig el kell őket tartani mire munkába tudnak állni”. Hozzáteszi, “az anyáknak el kell tűrniük az anyasággal kapcsolatos stigmát (sic!) a karrierjük során”. 

Forrás: Mandiner; Fotó: Twitter

Forrás


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük