5 sötét titok az EU-ról, amit nem kötnek az állampolgárok és a tagországok orra alá!

Tudtad, hogy több pénz áramlik innen ki az EU zsebébe, mint amit odaadnak? Titkok, nem sokat emlegetett tények, amik fenekestől felforgatnák mindenki életét… Avagy nem minden arany, ami EU!

Nettó befizetők vagyunk

Vagyis hiába kapunk rengeteg támogatást, amit különféle projektekre, pályázatokra költünk, hamis a tévképzet, miszerint az EU nélkül elpusztulna a magyar gazdaság és az infrastruktúra.

Magyarországról sokkal több profit megy külföldre, mint bármely más közép-európai országból, és annál is több, mint amennyit az ország uniós támogatásként visszakap – ezt számolta ki egy neves francia közgazdász, Thomas Piketty.

A számítások alapján magyar közgazdászok állítják, Magyarország gazdasági értelemben az Európai Unió nettó befizetője, és felveti annak lehetőségét, hogy a legfejlettebb országok pedig nettó haszonélvezői.

Az EU menedzseli a migrációt

Ez akárhogy nézzük, sajnos így van. Az Európai Unió, és elsősorban Németország volt az, mely a Mutti szent szavára meghívót küldött lényegében mindenkinek.

Ezzel pedig azt üzenték, hogy el lehet indulni messziről, úgyis gondolkodni fog Európa népe mindenkiről.

Azóta pedig bár sokszor tagadják, gyakorlatilag szervezetten zajlik a menekültek “kimentése” a tengerekből, és a túlsó partra – Európa partjaihoz – való át hozatal.

Menekült megsegítő programok, miközben az EU polgárai éheznek

Ezt sem szívesen reklámozzák, érthetően! Az EU 2017-ben és korábban is indított több oylan téli megsegítő programot, mely az ide érkező emberek életét hivatott könnyebbé tenni. Anyagi, erőforrásbeli és egyéb támogatást kaptak, egyes helyeken például ideiglenes lakhatást oldottak meg számukra.

Eközben az EU-n belül élő, ezért a közösségért évtizedeken át dolgozó állampolgárokért és szegény családokért alig tettek valamit.

Pedig mindenki úgy gondolja, hogy elsősorban a sajátjainkért kellene lehajolni, és kezet nyújtani!

Nyílt titok a tagállamok kisemmizése

Az EU nemcsak hatalmas összegeket tüntet el, de közvetlen módon is folyamatosan kiszipolyozza a tagállamokat, mint egy igazi gyarmattartó.

A tagállamok ugyanis lényegében gyarmatokként vannak kezelve, a szabadság jogi és politikai illúziójával, látszólagos mozgástérrel, ami valójában nincs…

Az EU elit, és a hozzájuk köthető cégek, árnyékvállalatok gazdagodtak, és az EU-t lélegeztetőgépen tartó pénzhatalmi nagytőkésosztály!

Minden egyes, az EU-ba belépő tagországot megloptak.

Ráadásul a lopást legalizálták, törvényes keretek közé helyezték a bankokkal, és az IMF intézményével.

Junckerék félthetően hatalmas pénzeket tüntettek el. A hitel, és a nemzetközi, főleg Európát “sújtó” bankrendszer kiépítése az elmúlt évtizedekben meghatározott céllal ment végbe.

Az ellehetetlenítés céljával…

Átláthatatlan, mit mire költenek

Az EP-képviselőknek, asszisztenseiknek nem kell a nyilvánosság előtt elszámolniuk az adófizetők pénzével, azaz nem kell nyilvánosságra hozniuk napidíjaik, utazási költségeik, asszisztensi költségeikre vonatkozó kimutatást.

Még 2015-ben kérte számos újságíró és szervezet, hogy a Parlament biztosítson hozzáférést a vonatkozó dokumentumokhoz – írja a bruxinfo.

E kérelmeket a Parlament elutasította, csakúgy, mint az ezt követően benyújtott megerősítő kérelmeket.

Igen elgondolkodtató ez az egész, hogy ez az egész Unió mennyire működik átláthatóan, mennyire transzparens…