5 ezer éves csillagtérkép vezethet az ősi idegenek nyomára

Egy régészeti lelet lehet a kulcs az emberiség és az idegenek közötti első kapcsolatfelvételhez.

Amikor 1965-ben Ludovic MacLellan Mann régész utasítására betemették a misztikus ábrákkal teli, skóciai, nyugat-dunbartonshire-i Cochno-követ – másik nevén Druida-kő -, senki sem tudta igazán, mit takarnak be a vastag talajréteggel.

Azt azonban igen, hogy ez a legjobb, amit tehetnek, ugyanis egy elképesztő régészeti értékről van szó.  A betemetéssel sikerült kivédeni, hogy mások is karcoljanak a sziklafelületre, illetve bármilyen módon megrongálják azt.

A Cochno-kő egy időszámításunk előtt 3000 környékén készült ábraegyüttes, melyet először 1887-ben fedezett fel James Harvey tiszteletes.

Méretes, 13-szor 7,9 méter a sziklafelület kiterjedése, és mintegy 90 rajzot foglal magában. Spirálok, vonalak és különféle rejtélyes alakzatok borítják.

Néhány évvel ezelőtt újabb munkálatok indultak, ám ezúttal a feltárás volt a cél. Lassan és óvatosan eltávolították a Cochno-követ fedő talajréteget, és közel ötven év után ismét feltárult a misztikus ábrák rengetege. Habár a tisztítómunkálatok ismét láthatóvá tették a spirálos véséseket, a szakértők ezzel sincsenek sokkal előrébb.

A szikla alaposan feladta a leckét a tudomány embereinek.Rejtély, mi lehetA Cochno-kő felett, amióta csak ráleltek, egymás szavába vágnak a régészek: nem világos ugyanis, hogy mi célból véshették a sziklafelületbe az alakzatokat, és mit mutat pontosan az ábrák összessége.

A legelfogadottabb elmélet, hogy a faragott felület egy csillagtérkép lehetett, noha az is felmerült, hogy épp ellenkezőleg, a rajzok a Föld térképezésére szolgálhattak.

Mások úgy vélik, hogy a spirálos szikla nem is térkép, hanem egy szertartások végzésére készített helyszín.

A gazdag fantázia rabjai, elrugaszkodottabb elmélkedők ismét csak földön kívüli vonatkozásra gyanakodnak a Cochno-kő kapcsán.

Lehet hogy ez vezethet majd az ősi idegenek nyomára?

Azokéra, akik egykor a Földünket is látogathatták….

Forrás

Originally posted 2020-02-13 19:04:16. Republished by Blog Post Promoter