38 év börtönre és korbácsolásra ítélték a nők jogaiért küzdő ügyvédnőt Iránban

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az ügyvédnő tovább harcolt a nők jogaiért, tavaly júniusban újra letartóztatták. Azzal vádolták, hogy megsértette Irán vallási vezetőjét, Ali Khamenei-t. Később kémkedéssel is megvádolták, ez magyarázza a súlyos büntetést.

Férje a Facebookon közzétette: feleségét összesen 38 éves börtönbüntetésre és 148 korbácsütemre ítélték Teheránban.

A különösen súlyos büntetésnek az a magyarázata, hogy Ali Khamenei új főbírót nevezett ki, aki különösen nagy szigorúságra biztatta a bírákat olyan esetekben, melyek a nemzetbiztonságot érintik.

A külföldiekkel kapcsolatot tartó vádlottak így könnyen megkaphatják a kémkedés vádját, amely azután nagyon súlyos büntetést jelenthet. Ebben az esetben a halálbüntetés nőkre is kiszabható Iránban.

Miután az Egyesült Államok felmondta az Iránnal megkötött atomalkut és újra szankciókat alkalmaz Teheránnal szemben, megerősödött a kemény vonal befolyása az országban. A mérsékelt Hasszan Ruhani elnök háttérbe szorult, hiszen ő volt az atomalku kezdeményezője Iránban.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel