25 ezer éves dolmenek és megaépítmények Oroszországban: rejtély, kik és miért készítették

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az egyiptomi piramisoknál is régebbiek… Egyes információk szerint – melyet műholdas képek is alátámasztanak – Tzelentzchik, Tuapse, Novorosszijszk és Szocsi városoktól több száz megalitikus emlék található.

Egy olyan dolmenekből álló építmény, mely a kormeghatározásos vizsgálatok alapján akár 25 ezer éves is lehet.

Vagyis a hely még az egyiptomi piramisoknál is jóval régebbi.

orosz és nemzetközi régészek már régóta vizsgálódnak a leletegyüttes körül, de számtalan rejtély merült fel vele kapcsolatban, amikre a mai napig nincs válasz.

Vannak az elemek között fiatalabbak, ezek “csak” 4-5.000 évesek.

Ennyi idős “hivatalosan” a piramisok kora is, melyekről valójában tudjuk, hogy azok is legalább 10-12 ezer évesek lehetnek…

A kutatók szerint egyébként az ezekhez hasonló dolmenek a Nyugat-Kaukázus mindkét oldalán megtalálhatók, körülbelül 12000 négyzetkilométeren Oroszország és Abbházia területén.

Közel 3000 ilyen megalitikus építmény van a Nyugat-Kaukázusban, de újabbak kerülnek elő, mialatt egyre több el is pusztul.

Manapság sajnos sok elhanyagolt és teljesen tönkrement közülük, mert senki sem védi őket a rongálóktól és a természeti erőktől.

Rengeteg a hasonlóság az Európában és Ázsiában talált hasonló dolmenekkel, de Franciaországban és Hollandiában is találtak már hasonlókat.

A kövek külön érdekessége, hogy nem tisztázott az, hogyan készültek.

A gigantikus, több tonnás kőtömböket ugyanis nem csak mozgatniuk kellett az egykori építőknek, de eszközökkel megmunkálni.

25 ezer év távlatából pedig ez szinte lehetetlennek hangzik…

A köveket pontosan 90 fokos szögben vagy pontosan kör alakúra munkálták, ahogy arra éppen szükség volt.

Az építmények többnyire négyzet és trapéz alaprajzúak, szögletes és kerek formák egyaránt megtalálhatóak rajtuk. Mindegyik elülső homlokzatán egy nyílás található.

Leggyakoribb a kerek ablak, de négyzet alakúak is megfigyelhetők.

Ezek is tökéletes pontossággal vannak “kivágva”, a 25 ezer éves múltbéli technológiával aligha magyarázható módon.

A nagy kérdésre még senki sem jött rá…

Mégpedig arra, hogy kik készíthették ezeket, és miért!

25 ezer év ugyanis nagyon régi időkre nyúlik vissza. Még nem volt értelmes, és fejlett, együttműködni képes emberi civilizáció, csak kevésbé öntudatos emberi csoportok…

A dolmenek azonban egy fejlett, gondolkodni tudó és összefüggő rendszerekkel dolgozó civilizációról árulkodnak, ami ráadásul az egész világot behálózta Európától Szibériáig…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel