2045-re már házasodni fogunk a robotokkal és személyiségi jogok is megilletik őket – videók

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ezután az életnek, így, ebben a formában vége? Néhány évtizede még utópiának számított egy olyan világ, ami hamarosan elérkezik. Egy olyan dolog előkészítése zajlik, ami mindent átalakíthat. Nem csak az életről alkotott képünket, de a család fogalmát is.

E534d44918e7826fd756def299fca181

Az emberiség egy új, sokkal sötétebb technokrata korszakba fog lépni, ami akár a fajunk végét is jelentheti majd.

A LEADING nevű cég humanoid robotkísérletekbe kezdett:

állításuk szerint néhány évtized választ el minket attól, hogy robotokkal akár házasságot is köthessünk.

Dn25057 1 800

Dr. David Hanson, a cég egyik kreatív agya osztotta meg ezen véleményét az újságírókkal. Az ő nevéhez fűződik az életszerű, Sophia nevű robot megalkotása. Az alábbi videón Will Smith randizott Sophiával, igaz végül a robot kikosarazta.

https://www.youtube.com/watch?v=Ml9v3wHLuWI

Testi vágyak kielégítésére szolgáló robotok már most is léteznek. A fejlesztő szerint azonban a jövő robotemberei érzelmi igényeinket is képesek lesznek lefedni. 

Robotlove

A robotika szakértője azt az álláspontot képviseli, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező robotok és az emberek közt ne húzzunk éles határvonalat.

Szerinte a jövő kiberembereit 2045-re megilletik a személyiségi jogok is. Ami azt jelenti, hogy házasodhatnak és szavazati joggal is rendelkezhetnek.

2013-ban készült egy nagyon érdekes film A Nő címmel, mely a mesterséges intelligencia és az ember érzelmi kapcsolatát boncolgatja. Külön érdekessége a történetnek, hogy itt az MI nem rendelkezik testtel, azaz nem robot, csupán virtuális térben létező személyiség.

  • A teljes film megnézhető itt: A NŐ

Ez pedig önmagában is rettenetesen hangzik. Tényleg vége lehet a civilizációnknak? Hogyan szaporodunk majd?  Hogyan fogunk újra megtanulni szeretni, ha gépek lesznek a legfontosabb társaink?

Már ma is vannak akik szilikon babákkal élnek együtt, sőt még “családi partikat” is szerveznek maguknak:

Men Who Are In Love With Realistic Latex Sex Doll Mannequins

Sokan mindezt elképzelhetetlennek tartják. Azonban elég, ha a jelenlegi helyzetet megnézzük. Ma is sokan vannak, akik érzelmi függésbe kerülnek nem emberi eszközökkel. Sőt szexuális kapcsolatba is. Ezek pedig messze nem olyanok, mint egy életszerű, mesterséges intelligenciával rendelkező szexrobot.

Vannak, akik hétköznapi használati tárgyaikba szeretnek bele, mint egy autó, vagy egy tamagocsi, és még össze is akarnak velük házasodni.

Japan Marriage Hologram 1280 Main

Vannak akik a házasságuk megmentésének lehetőségét látják benne. Már ma is vannak működő szexbaba bordélyok, ahová előfordul, hogy a feleség viszi el a férjét. De vannak akik már most ilyen szilikon babákkal élnek együtt, akár a valódi feleségükkel együtt.

Szexrobot, ami nemet mond, ha épp nincs kedve hancúrozni

Azért, hogy még jobban le modellezzék a valós kapcsolatokat és a robot partner minél valóságosabbnak tűnjön, elkezdtek az irányba is fejleszteni, hogy ne mint egy gép működjön, azaz adott esetben ellent tudjon mondani a aktust kezdeményező félnek. A jövő szexrobotjai elég intelligensek lesznek ahhoz, hogy nemet mondjanak az aktusra, ha nem megfelelően érnek hozzájuk.

 

1529402549 Sex

A szexrobotnak született Samantha képes nemet mondani a partnerének, ha épp nem akar közösülni vele – írja a Daily Star. A robotokba olyan szenzorokat építettek be a mesterséges bőrük alá, hogy érzékelje, ha a tulajdonos hozzájuk ér, valamint egy olyan forradalmi elektromos agyat is kaptak, aminek segítségével hamar kiderül, hogy ki az úr a házban.

Samantha ugyan képes sóhajtani, erotikus mondatokkal feltüzelni partnerét, de csak akkor, ha ő is akarja. A micro-számítógép, amit beleépítettek a koponyájába, továbbá emlékszik a korábbi interakciókra is, nem beszélve arról, hogy többféle viselkedési módot lehet nála kiválasztani. Ilyen például a “család-barát”, a “romantikus” és a “szex”, de ott van még az “ultra-pajzán” és az “extra-pajzán” szint is.

A szenzorok azt is érzékelik, ha nem megfelelően nyúlunk hozzá, ekkor pedig elutasítóvá válhat. Samantha még ugyan prototípusként létezik csak, de hamarosan megkezdőzhet a tömeggyártása is, ahol felrakják rá a 3600 fontos árcédulát.

Természetesen a későbbiekben nem csak az aktusra vonatkozhat a “robot szabadsága”, hanem mindenben, amiben az adott robot részt tud venni. Például milyen filmet nézzenek közösen a televízióban, esetleg vitatkozásba kezdjen a gazdájával akár a nézett futball meccs kapcsán és más hasonló esetekben.

Ezen kívül fontos azt is figyelembe venni, hogy jelenleg a robotika fejlesztése, különféle ágai, egymástól elszeparálva zajlik. Azaz vannak akik a teljesen emberszerű kinézetet és a mimikát, fejlesztik. Vannak akik a robotok mozgását, gyakorlati funkcionalitását helyezik előtérbe. Valamint külön fejlesztik a mesterséges intelligenciát.

Végül egy külön terület a szexuális céllal fejlesztett ma még leginkább inaktív szexbabák gyártása. Bár mozgó szexbabák is akadnak, ezek például 8 évvel ezelőtti modellek: Sex robot in action

Azonban ha ezeket a területeket átnézzük, akkor at láthatjuk, ha mindezt, ami már most létezik, összeépítenék egyetlen robotba, már most hihetetlen “félelmetes” eredményt kapnánk. Valószínűnek tartom éppen ezért is, tudatosan választják szét ezeket a területeket.

Mozgás tekintetében a DARPA viszi a primet, intelligencia tekintetében Sophia, aki már Szaud-Arábiában állampolgárságot is kapott és szerte a világon önálló előadásokat tart. Mimika és kifejezőkészség szempontjából talán a japánok járnak legelőrébb. Szexualitásban pedig a szexbaba gyártók. Jelenleg ebből, egy használta autó áráért (500 ezer és 1 millió forint között) már a legmodernebbek is megrendelhetőek az interneten. Ezekből mutatunk is néhányat:

Robotikával foglalkozó előző cikkeink:

Néhány angol nyelvű cikk:

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel