2018 politikai élet LEGjei

Termékeny és feledhetetlen év volt. A Fidesz ellenségei és rút árulói ismét megérkeztek arccal a betonba, amit kárörömmel vegyes csodálattal személhettünk.

Szerencsére azóta magukhoz tértek, és a bukásból semmit sem tanulva ugyanazon a hangerőn folytatták ugyanott, így lelkiismeret-furdalás nélkül kacarászhatunk újra a kínjaikon.

2018 – Lúzere

Simicska Lajos

Image result for Simicska Lajos

Bukókban gazdag volt az év. Ott van ugyebár Orbán, aki minden évben odáig merészkedik, hogy ezt már nem gondolták volna a ballibek, de minden következő évben meg fog bukni végre. Mivel most az idei év volt, és nem a következő, ezért az év lúzere kétséget kizáróan Orbán egykori bizalmasa, mostani legrútabb árulója, Simicska Lajos lett. Állítólag vagy éppen berúgva sértődött meg azon Orbán Viktorra, hogy Orbán Viktor helyett nem ő Magyarország kormányfője, vagy még nem józanodott ki teljesen. Rossznyelvek szerint ez a folyamat egyébként élete végéig is eltart majd nála. Az egykor nagyon okosnak tartott hózentrógerkirály mindenesetre jó ötletnek vélte, hogy temérdek pénzén egykor fideszesnek mondott, valójában csak ennyi pénzt sehol máshol keresni nem képes morálújságírók és jobbikos politikusok segítségével fogja megbuktatni Magyarország Mátyás király óta legnagyobb formátumú államférfiját. 3 év, nagyjából 50-80 eltapsolt milliárd, és semmi eredmény. Annyi esze még maradt a sokból, hogy ezt legalább belátta, és a bukás utáni első munkanapon kivágta a sok haszontalan morálszolgáját az ablakon, akik közül azóta néhányan azért ügyesen visszamásztak. Csendes, delíriumos nyugdíjas éveket kívánunk neki, nagyon messze innen.

2018 – Influenszere

Vona/Lukácsi

 

Rögtön kettő, a fent említett Simicska-sleppből. Sokáig tanakodtunk, hogy a porszívót immár porszívó nélkül is magabiztosan áruló (haha, értitek ugye?) porszívóügynök, vagy a Jézust nagyon-nagyon mélyen és legbelül, de azért a vlogján keresztül mindenkinek eljuttatva megélő független ellenzéki legyen-e a győztes. B-szereposztásra felmerült még Vonáné, illetve Vona még nála is jóval nagyobb testi-lelki jóbarátja, aki a bíróság jogerős ítélete szerint immár mégsem Terry Black, hanem sokkal inkább az eddig minden választását menetrendszerűen elbukó Pörzse Sándor. Végül azonban nem mertük egyiket se a másik elé helyezni, mert még megsértődnének, összevesznének, és nem járnának a HírTV-ről Youtubera kiszorult influenszerműsorokba, amikor ott a másik is. Jövőre egyébként nagyon ütős lenne egy külön Evola-videoblog az exelnök úrtól, hiszen Olaszország gyenge másolatát választani az irigyelt német csúcstechnológiát jelentő Friedrich Nieztsche helyett körülbelül annyi észre vall, mint World of Tanksben Ansaldo L-3-at venni a Királytirgis helyett.

2018 – Lemondása

Gulyás Márton

Related image

Szerencsére ebben a kategóriában szenvedtünk leginkább a bőség zavarával. Volt ugye Molnár Gyula, aki lemondott az MSZP-elnökségről, bár lehet, azt se tudta, hogy az volt. Aztán volt Vona, aki lemondásával együtt automatikusan influenszerré vált, így leginkább oda fért be. Volt még az LMP-társelnökpár, akik végül úgy haltak meg, hogy mégis túlélték, így a kategória győztese nem más lett, mint a kedvenc, alulról szerveződő felülszervező színházcsinálónk. Mártont elképesztően megviselte az ismételt Fidesz-kétharmad, amelynek nyilván semmi nyomát nem látta a Gólya-Auróra-Slejm youtubecsatorna háromszögben, ahol hasonszőrű haverjaival túlmozogni szokott. A vereség hatására dicséretesen abbahagyta a fideszellenes uszítást, és a videókészítést megszakítva magába szállt, elvonult, gondolkodott, tanulmányozódott más országokban. Fél év remeteség után arra jutott nagy megvilágosodásában, hogy az folytatás legjobb eszköze egy fideszellenes uszítást folytató videoblog lesz, amelyből reményei szerint még meg is tud majd élni! Bravó, gratulálunk. Feltűnt már nektek, hogy ezek a mindenkinél mindent jobban is tudó ellenzéki szürkeállományok előszeretettel törlik lábukat – sokszor egyébként joggal – a magyar futball viszonyaiba, de önmaguk olyanok, mintha George Leekens szövetségi kapitányként lemondana, de MLSZ-elnökként fél év után visszavenné saját magát a nemzeti 11 élére?

2018 – Etikus hackere

LMP – Etikai Bizottság

Image result for LMP – Etikai Bizottság

Na ez ki legyen? Talán Puzsér Róbert? Az utolsó napokban a rendkívül megszeppent és láthatóan ilyen helyzeteket sosem látott Fekete Győr András mellett feltűnt cicis nő komolyan szóba került, mint lehetséges jelölt, de végül győzött a józan ész. 2018 etikus hackere idén nem lehetett más, mint az LMP Etikai Bizottsága, amely roppant magas erkölcsi piedesztán állva nagy magabiztossággal függesztette fel lényegében a teljes saját pártját. Kérdés, hogy ez a münchauseni kísérlet mivel kecsegtet majd a közeljövőre nézve. Reméljük, semmi jóval.

Az év megszűnői

Együtt-2014 – A korszakváltók pártja

Related image

Rögtön egy fájó veszteség, hiszen Juhász Péter, Szigetvári Viktor és kis kommunájuk utánozhatatlan idiótáknak tűntek a színes ellenzéki palettán. Sajnos ezt tartótisztjeik is belátták, és a méregerős Momentum szavazóinak nagyjából egytizedét felmutató, hatalmas társadalmi támogatottsággal bíró társaság a felszámolás sorsára jutott. A csődbűntett gyanúját elkerülendő sajnos a két főkópé egyelőre nem került átmentésre valamelyik vadiúj SZDSZ-be, így hiányukat mind a mai napig érezzük. Öröm az ürömben, hogy a biztos 1% tudatában vakmerően előre felvett támogatásokat legalább ki tudták fizetni nekik kenyéradó gazdáik. Hátha ez biztató jel lehet számukra a jövőre, és alapíthatnak még SZDSZ-eket a magyar ellenzék kiválóan sokszínű töredékeiben.

Az év túlélői

Hadházy/Szél

Image result for Hadházy/Szél

Igazi kakukkTOJÁS párosnak vélhetnénk őket, pedig a Juhász-Szigetvári kettőshöz hasonlóan benne volt a levegőben, hogy valamelyik gumitalpú ott Langley-ben egyszerűen megelégeli a folyamatos kudarcokat, és az LMP sírásóit is lehúzza a dotációs listáról. Szerencsére a CIA gyógyszerészei meg férfifejeken is csodálatos női hajkoronákat varázsoló fodrászai sosem találnának ilyen kiváló tesztalanyokat, úgyhogy valószínűleg ezért sikerült néhány hónap kényszerpihenő meg amerikai „tréningezés” után ismét visszatérjenek, mint a független ellenzék örökös botránykeltői. Furcsa dolgokat produkál az élet. Márciusban még azon aggódtunk, csak nehogy nagyot bukjanak az LMP-vel. Hát mikor lesz lehetőségünk egy ennyire alkalmatlan társelnökpárosra? Aztán egész jól szerepeltek, majd mégis kiverték  őket, és végül jött helyettük egy minden tekintetben alkalmatlanabb társelnökpáros. Kell hát folyton aggodalmaskodni, hogy ennél bénább ellenzékünk már nem lehet? Na, ugye!

Az év magyarszakértője

Judith Sargentini

Related image

Valamikor, az első kétharmad derekán a hatalmas szürkeállománnyal bíró balliberális ellenzék megalkotta a külföldi magyarszakértő elbűvölő karakterét. Ő lett volna az, aki külső szemlélőként jobban ért hozzánk saját magunknál, és vádló mutatóujja becsicskít minden magyarkodó szittya harcost, ha alkotmányjogi vagy sajtószabadságügyi kérdés merül fel. Az első szereposztást a Star Wars-ba smink nélkül beférő Kim Lane Scheppele vitte, aki állítólag még magyarul is kiválóan beszélt. Miután ezt talán még ők maguk se vették be – a professzorasszony állítólag személyesen közismerten szdsz-es alkotmányjogász szeretőjétől kapta a tuti tippeket a hazai alkotmány hiányosságaival kapcsolatban – ezért kicsit javítva a modellen lehozták a második, szériát, amelynek az ismert portugál ifjúkommunista, Rui Tavares volt az alakítója. Végül egy apró nemváltással megszületett a harmadik generációs holland zöld nő, akinél túlságosan sokat törődtek a külsővel, és a kezében szorongatott paksamétára már nem jutott idő. Így maradhatott még egy csomó 2010-es papíros benne, a budapesti utcán bakancsban masírozó barna esőkről, meg a náci-fasiszta Jobbikról. Kíváncsian várjuk a negyedik generációs modellt.

Az év dühös kisembere

Fekete Győr András

Az elmélyült jogászgyakornok és a hazájáért aggódó világlátott ifjú karaktere után Andrásunk egy egészen új szereppel próbálkozik mostanában, a hirtelen osztályöntudatára ébredt, dühös kisember-proletárral. Csinálja ezt úgy, hogy igazi dühöt akkor érzett utoljára, amikor nem jött rá a citromfacsaró működésére, vagy a Toldyban elfogyott a málnás sör. Egészen cuki, ahogy galléros gyík őseitől örökölt reflexként minden kamerába megpróbálja kiterjeszteni a vállait, hogy fenyegetőbben hasson, de egész személyiségében továbbra is a momemtumos kitűző biztosítótűje a legveszedelmesebb. Ennek ellenére – talán akaratlanul – mégis mégis megidézte az örök kisembert, azt, amelyik a legnagyszerűbb emberi teljesítményre és sportszakmai sikerre csak annyit képes kinyögni, hogy itt, a sarki ÁFÉSZ-ben az ilyet simán felpofoznák, jobban is teszi, ha nem itt boxbajnok vagy sarkvidéki felfedező.