15 érdekesség a karácsonyról, amit még talán te sem tudtál!

IMG 20210307 104549
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Tűzijáték és női emelőA karácsony tele van rengeteg titokzatossággal, rejtéllyel. Szinte minden ország másként ünnepel. Összegyűjtöttük a legérdekesebb hagyományokat, jelképeket a világ minden tájáról.

IMG 20210307 104549

1. Az ősi időben a karácsonyfát gyertyákkal, csillaggal és édességgel díszítették. Az ehető dekorációk is régóta népszerűek. Azt szimbolizálják, hogy Isten egész évben biztosított számunkra ételt.

2. Az elektromos égőkkel díszített fa a 1900-as évek elején státusszimbólumnak számított.

3. Az izzókat sokáig függőlegesen helyezték el a fán, mert úgy gondolták, hogy így az élettartamuk jelentősen növekszik.

4. Lengyelországban, pókok és a pókháló népszerű ünnepi dísz, mert a legenda szerint egy pók szőtte a Jézuska takaróját.

5. Brazíliában a gyerekek a karácsonyi ajándékokat nem a lakásban, hanem az udvarokon, kertekben, tengerparton kapják. Ráadásul nekik kell megtalálni, hogy hol vannak elrejtve. Ott az ünnepek táján rendkívül meleg van, nem kell aggódni a hó miatt.

6. Az egyik legnépszerűbb karácsonyi dalt, a „Jingle Bells”-t eredetileg nem a szeretet ünnepére, hanem hálaadásra írták, és egy lovasról szólt.

7. A legtöbbször Londonban is csak álmodoznak a fehér karácsonyról. Feljegyzések szerint az elmúlt évszázadban erre csak 1938-ban és 1976-ban volt példa.

8. A karácsonyfáról az első nyomtatott utalás 1531-ből származik.

9. Világszerte hódít a „ne vásárolj semmit” mozgalom! Már több mint 50 ország csatlakozott hozzá. Már Magyarországon is volt „ne vásárolj semmit nap”. Ezzel a résztvevők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a felesleges ajándékoknál sokkal fontosabb a szeretet.

10. Skandináviában a legnépszerűbb karácsonyi ajándéknak az óra számít.

11. A karácsonyi képeslapok még mindig népszerűek. Több mint 3 milliárd karácsonyi üdvözletet küldenek csak az Egyesült Államokban.

12. A világ legolvasottabb karácsonyi története Charles Dickens Karácsonyi éneke.

13. A legtöbb pár karácsony előtt két héttel szakít. Ennek oka az ünnep előtti fokozott feszültség lehet. Karácsony alatt viszont a legritkább, hogy valaki elbocsátó „szépüzenetet” kap.

14. A közhiedelemmel ellentétben az öngyilkosságok száma karácsony körül a legalacsonyabb.

15. A karácsonyi időszakban másodpercenként körülbelül 28 LEGO-t értékesítenek.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel