10 tárgy, mely a kezdetek óta lázban tartja a világot: kifognak a tudományon, mindenkinek beléjük tört a bicskája

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Aki bármelyikre is választ ad, megfejti, egészen biztos, hogy Nobel-díjjal fogják jutalmazni, és óriási szívességet tesz az emberiség számára!

Piri Reis térképe

Képtalálat a következőre: „Piri Reis térképe”

A térképet, melyre 1929-ben bukkantak rá a topkapi palotában, egy török tengernagy, Piri Reis készítette. Érdekessége és máig megfejtetlen rejtélye, hogy az adott korban úgy ábrázolta a kontinenseket, mely állapotuk jó ideje nem volt már jellemző.

Vagyis valahogyan információi voltak arról, milyen is volt például az Antarktisz a jég alatt… Ez pedig teljességgel lehetetlen, senki sem talált rá ésszerű magyarázatot… Az összeesküvés-elméletek hívei szerint a térkép készítője valódi időutazó lehetett, mások szerint földönkívüli technológia bizonyítéka.

Szent Grál

A Szent Grál kutatása hosszú évezredek óta folyik, a kehely ugyanis, melyben a történet szerint a keresztre feszített Krisztus vérét felfogták, sokak szerint különös erővel bír.

Rejtekhelyét számos ősi várhoz, templomhoz és titkos társasághoz kötötték már, egyes vélekedések szerint azonban legendája nem egy tárgyat, sokkal inkább Jézus vérvonalát takarja.

Holt tengeri tekercsek

Az első tekercseket beduin pásztorok találták meg cserépedényekbe rejtve a Kumrán-hegység barlangjaiban, ezért nevezik őket kumráni tekercseknek is. Az ősi dokumentumok szinte a teljes Ótestamentumot tartalmazzák, olyan könyveket is, melyeket az egyház törölt a Bibliából.

Vagyis Jézusról olyan momentumokat tartalmazhatnak, amik új fényben állíthatják őt be, vagy a hiányzó, fiatalkori éveiről kaphatunk információt.

Sokan úgy tartják, a tekercsek olyan információkat hordozhatnak, melyek megfejtést adhatnak a világvége titkaira, valamint az ember földönkívüli kapcsolataira.

Frigyláda

Képtalálat a következőre: „Frigyláda”

Az Ószövetség szerint a szent ládát Mózes készítette a pusztában, hogy ebbe helyezze el az Istentől kapott két kőtáblát, melyek a Tízparancsolatot tartalmazták.

Az arany láda, melynek tetején két kerub volt látható, idővel elveszett, máig nem tudni, pontosan hol lehet.

Egyesek szerint Akszúmban őrzik, de a világ számos misztikus pontjával kapcsolatba hozták. Úgy tartják, földöntúli erővel bír, és egyfajta pusztító fegyverként is képes működni.

Antiküthérai szerkezet

Képtalálat a következőre: „Antiküthérai szerkezet”

A különös eszközre az Égei-tenger negyven méteres mélységében találtak rá. A tárgy különlegességét az adja, hogy akkoriban nem ismerhettek olyan technológiát, melynek ez a mechanizmus része lehetett.

A vizsgálatok során megállapították, hogy a titokzatos lelet nem más, mint egy analóg ókori számítógép része.

Ica-kövek

Képtalálat a következőre: „Ica-kövek”

Napjainkban már mintegy 30 ezer hasonló követ tartanak számon, az elsőkre 1961-ben, a perui Ica városától mintegy negyven kilométerre találtak rá.

A tudománynak máig nincs magyarázata a rejtélyes és ősi leletekre, azok ugyanis olyan dolgokat ábrázolnak, melyeket nem szabadna: többek között emberekkel együtt élő dinoszauruszokat, ősi agyátültetést, valamint hajdan volt kontinenseket.

Torinói lepel

Képtalálat a következőre: „Torinói lepel”

A négy méter hosszú, lenvászon lepel mintázata a legendák szerint Jézus képmását őrzi, ezzel takarták ugyanis le, mikor sziklasírba helyezték a keresztről való levétele után.

A test körvonalain kívül a vérző sebek nyomai is felismerhetők, sokak szerint azonban a szent lepel nem más, mint hamisítvány. Minden idők egyik legvitatottabb ereklyéjét a torinói Keresztelő Szent János-katedrálisban őrzik.

Kristálykoponyák

Képtalálat a következőre: „Kristálykoponyák”

Bár sokan állítják, hogy hamisítványok, a kvarc- vagy egyéb kristályból kifaragott, emberi koponyát ábrázoló leletek az erejükben hívők szerint a Kolumbusz előtti időkből, Közép-Amerika ősi civilizációitól származnak.

A koponyáknak különleges erőt tulajdonítanak, úgy tartják, hangokat, illatokat és színeket bocsátanak ki, emellett a szemüregekben megfelelő koncentráció mellett ősi korokat és régen élt embereket látni.

Voynich-kézirat

Képtalálat a következőre: „Voynich-kézirat”

A Voynich-kézirat egyike azon könyveknek, melyek tartalmát a mai napig nem sikerült megfejteni, köszönhetően annak, hogy ismeretlen nyelven és korábban soha nem látott betűkkel íródott.

A legnevesebb kódfejtők próbálták megoldani a rejtélyt, de még mindig csak annyit lehet tudni, hogy valamiféle gyógynövénykönyv lehetett, melynek nem kevés köze van az alkímia misztikus tudományához.

Longinus lándzsája

Képtalálat a következőre: „Longinus lándzsája”

A szentként őrzött lándzsa állítólag az a fegyver, mellyel a keresztre feszített Jézust megszúrták. A legenda szerint az, aki birtokolja a lándzsát, korlátlan hatalom birtokába jut, és végleg eldöntheti a világ jó vagy épp rossz sorsát.

Állítólag Hitler is mindent megtett, hogy a magáénak tudhassa.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel