10 hátborzongató tény a náci okkultizmusról: a hideg kiráz majd, mire végig olvasod

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A legsötétebb titkok a náci Németország mögött álló sötét ideológiáról…

Németország 1935 és 1944 között többet költött az SS értelmiségi szervezete, a pángermán okkultizmus hivatalos szintre emelésével megbízott Ahnenerbe kutatásaira, mint az USA az atombomba kifejlesztésére ugyanebben az időszakban.

naci-okkultizmus-1-585x390.jpg

1. A náci fajelmélet gyökerei javarészt zavaros okkult tanokra vezethetők vissza.

Bár időnként maga Adolf Hitler is igyekezett alkalmazni a különböző mágikus fogásokat a tömegek befolyásolására, a misztikus eszmék Harmadik Birodalom keretei közé történő adaptálásában a baromfitenyésztőből az SS-birodalom fejévé emelkedett Heinrich Himmler járt az élen.

2. A faji ezoterika sokat merített az orosz okkultista, Helena Petrovna Blavatsky által megalapozott misztikus vallási irányzatból, a titkos tudás létét feltételező az ún. teozófiából. Blavatsky úgy vélte, még a zsidók is árják, ám spirituális értelemben degeneráltabbak más népcsoportoknál.

3. A német nemzeti ideológiát és az okkultizmust elsőként Guido von List keresztezte egymással. A pángermán gondolat atyjának tekintett áltudós már 19. század végi műveiben is összeesküvéssel vádolta a zsidó népet, amelynek célja, hogy megsemmisítse a tiszta európai nemzeteket. List volt az első, aki a szvasztikát (horogkeresztet) a fajilag tiszta germán civilizáció jelképeként használta.

4. Az “árjozófusok” egyik legjelentősebb képviselője Jörg Lanz von Liebenfels volt, aki úgy vélte, a germánok az Atlantiszt benépesítő istenember-leszármazottak utódai, míg a nem árja fajok az emberek és bizonyos állati fajok egyesüléséből jöttek létre.

5. Liebenfels a “fajkeveredés” megállítására az alacsonyabb rendű fajok egyedeinek kasztrálását, sterilizálását, valamint faji törvények bevezetését javasolta.

6. Németország 1935 és 1944 között többet költött az SS értelmiségi szervezete, a pángermán okkultizmus hivatalos szintre emelésével megbízott Ahnenerbe kutatásaira, mint az USA az atombomba kifejlesztésére ugyanebben az időszakban.

7. Az Ahnenerbe a világ számos pontján, többek között a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában, az Antarktiszon és Tibetben vezetett expedíciói révén igyekezett bebizonyítani, hogy az emberi civilizációt az árja faj hozta létre.

8. A szervezet az újpogány miszticizmus központjává átalakított SS-szentélyben, a wewelsburgi kastélyban működött. Az erődítményt Heinrich Himmler „okkultügyi” tanácsadója, Karl Maria Wiligut javaslatára választották ki, akit néhány évvel korábban még elmegyógyintézetben kezeltek.

9. A náci ifjúsági szervezetek legígéretesebb tagjainak lehetősége volt bekerülni a szervezet legbelső köreibe, ám előtte egy három és fél éves, misztikus beavatási szertartássorozaton kellett átesniük.

Az SS-tagjelöltek 37 százaléka már a beavatás első évét sem élte túl.

10. Bár az SS Liebenfels ötlete nyomán tervbe vette a szaporító kolostorok létrehozását, a világháborús vereség miatt végül nem valósult meg a projekt.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel